Asghar Farhadi Oscar-díjas filmjei

3.190 Ft

46 készleten

Leírás

2 DVD-s LIMITÁLT PÉLDÁNYSZÁMÚ KIADÁS!   Csak 200 db!

Asghar Farhadi

Az 1972-ben született iráni filmrendező és forgatókönyvíró első mozifilmje, a 2003-as Raghs dar ghobar, rögtön osztatlan sikert aratott. Az ezután készült filmek mindegyike többszörös nemzetközi fesztiváldíjas alkotás. 2012-ben a Nader és Simin-egy elválás története című filmje megkapja az első iráni Oscar-díjat, melyet 2017-ben  Az ügyfél c. alkotásával dupláz. Asghar Farhadi  filmjei szinte bergmani érzékenységgel jelenítik meg a férfi-női kapcsolatok bonyolultságát. Az iráni-perzsa kultúrában gyökerező, a nyugati néző számára izgalmas társadalmi érintkezések, a számunkra gyakran furcsa szokások közegében forgatott alkotások maradandó és többször újra nézhető filmes élményt nyújtanak a nézőnek.

1 DVD:

Nader és Simin – Egy elválás története (Jodaeiye Nader az Simin)         16  (F/11283/J)

Színes, feliratos, iráni filmdráma *  2011  *  123 perc

Nader és Simin egy középosztálybeli házaspár a mai Teheránban. Simin válni akar a férjétől, mert az nem hajlandó elhagyni az országot és Alzheimer – kóros édesapját. Simin elköltözik, lányuk, a 11 éves Termeh Naderrel és az állandó gondozásra szoruló nagyapával marad. Nader felvesz egy gondozónőt, Razieh-t, aki mély hite miatt először nem akarja elvállalni a munkát, de körülményei mégis rákényszerítik. Egy nap Nader a sötét lakásba tér haza, ahol apja magatehetetlenül fekszik az ágya mellett. Az ügyből per kerekedik, ami fokozatosan bontakozik ki a néző szeme előtt. A szereplők céljai, szándékai állandó változásban vannak, talán még saját maguk előtt is. A tettek mögött feltételrendszerek és motívumok egész sora húzódik meg, aminek felfejtése a vizsgálóbíró feladata.

2 DVD:

Az ügyfél  (Forushande)         12 (NFT/23809/2016)

Színes, feliratos, iráni filmdráma * 2016 *   118 perc

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit…

A Kultúrbarlang Ars Longa Mesterfilmek sorozatának 20. darabja

További információk

Gyártási év

2017

Játékidő

123+118 perc

Rendező

Farhadi, Asghar

Hangsáv

perzsa

Felirat

magyar

Képarány

1,85:1

Főszereplők

Babak Karimi, Leila Hatami, Peyman Moadi

Korhatár

16 év