Heavy Metal

3.800 Ft

3 készleten

Cikkszám: 9997 Kategóriák: , , , Címke:

Leírás

Import termék, a DVD tartalmaz magyar feliratot, de a borító angol nyelvű!

Ez a különleges, erőteljes kanadai animációs alkotás az 1977-ben indult azonos című képregénymagazin oldalhajtása, tulajdonképpen hosszúra nyúlt reklámfilmje. A producer ötlete az volt, hogy a magazin karakterei, történetei köré egy pofás filmet rittyentenek.
A Heavy Metal középpontjában a Loc-Nar nevű, rejtélyes zöld gömb áll, amely egy hatalmas, elhagyatott helyen álló házban élő kislánynak meséli el történeteit.
Ezek nem valami katartikusan felemelő sztorik. Loc-Nar ugyanis megmutatja, hogy különböző korokban és világokban hogyan befolyásolta gonoszsága („a minden gonoszság összessége”) az ott élő embereket. A nyolc/kilenc epizódból álló Heavy Metalban a zsáner tökéletesen képviseli magát: láthatunk science fiction történetet a közeli és távolabbi jövőből, fantasyt és zombis horrort egyaránt. Az egyes részek rajzfilmes látványvilága szerencsére különbözik egymástól – az utolsót, a leghosszabbat, a Taarna címűt – egyenesen a legendás francia képregényrajzoló, Jean Giraud, vagy ismertebb nevén: Moebius segítette megvalósulni.
Ha a nyers, erőszakos sztorik nem volnának elegek az élvezethez, a film alatt olyan együttesek számai szólnak, mint például a Blue Öyster Cult, a Nazareth vagy a Black Sabbath.
A filmben olyan kanadai nagyágyúk kölcsönözték hangjukat a figuráknak, mint a korán elhunyt John Candy (Jég veled!, Reszkessetek betörők!), Eugene Levy (Amerikai Pite-filmek), Harold Ramis (Szellemirtók).
A filmet egyértelműen a hangulatos vizualitás és a felcsendülő zene elegye teszi mai szemmel is élménnyé.

 

További információk

Gyártó

Kultúrbarlang

Nemzetiség

kanada

Felirat

magyar + 16 nyelv

Hangsáv

angol, francia, olasz, spanyol

Játékidő

87 perc

Gyártási év

1981

Képarány

1,85:1

Rendező

Potterton, Gerald

Főszereplők

animációs film

Eredeti cím

H.M.S. Defiant