4 hónap 3 hét 2 nap

2.990 Ft

1 készleten

Kategóriák: , , ,

Leírás

1987. Románia. Ceauşescu rémuralma a végnapjaihoz közeledik. Vihar előtti csend telepedik rá arra a hóval borított utcára is, amelyen Otilia, a fiatal egyetemista lány siet egy olyan találkozóra, amely örökre megváltoztatja életét. A lány a titokzatos Bebe úrhoz tart, aki talán levezeti szobatársa, Gabita abortuszát egy szállodában – feltéve, ha a lányok eleget fizetnek. Az abortuszt ugyanis tiltja a törvény, a lebukás kockázata óriási. Gabita mégis létfontosságú dolgokat hallgat el, állapota egyre rosszabb, a szálloda portása egyre gyanakvóbb, Bebe úr pedig egyre dühösebb és mind többet és többet akar. Olyan dolgokat, melyek alapjaiban rengetik meg a két lány világát.
Cristian Mungiu megrendítő erejű, feszült drámája végigsöpört a világon: 2007-ben elnyerte az Arany Pálmát és a legjobb rendezőnek járó FIPRESCI-díjat a Cannes-i Filmfesztiválon. Európa legjobb filmjévé, a rendezőt pedig az év direktorának választották. Kitűntették a Los Angeles-i, a Chicagói, a Torontói, a Stockholmi Filmfesztiválokon, s Arany Glóbuszra is jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Megrázó és döbbenetes, a 4 hónap, 3 hét, 2 nap „földhöz vág és nem enged” (Peter Travers, Rolling Stone).
Extrák magyar felirattal
Kisfilm – A román turné: Kisfilm vetítésekről és véleményekről napjaink Romániájában(kb. 15 p.)   Interjú – Cristian Mungiu rendezővel (kb. 25 p.)
Interjú – Anamaria Marinca színésznővel (kb. 16 p.)
Interjú – Oleg Mutu operatőrrel (kb. 6 p.)
Alternatív befejezés – 2 alternatív befejezés (kb. 3 p.)
Kimaradt jelenetek – (kb. 7 p.)
Előzetes

További információk

Nemzetiség

román

Eredeti cím

4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Gyártási év

2007

Rendező

Mungiu, Cristian

Főszereplők

Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov

Hangsáv

magyar, román

Felirat

magyar

Játékidő

113 perc

Képarány

2,35:1

Gyártó

Kultúrbarlang

Korhatár

16 év