A homok asszonya

1.990 Ft

1 készleten

Cikkszám: 5999882843582-1 Kategóriák: , , ,

Leírás

Egy fiatal rovartudós (Eiji Okada) szállást keres éjszakára a dűnék között. A falusiak segítségével eljut egy homoktölcsér alján, a kis kunyhójában, önkéntes száműzetésben élő özvegyhez (Kyoko Kishida). Csak egy éjszakára kér szállást, de reggel, amikor el akarja hagyni az asszony házát, kiderül, hogy csapdába esett: a tölcsérből nincs kiút.
Így hát ott marad az özveggyel, akinek szüksége van a férfi segítségére. Az asszony eddig egyedül élt és éjjel-nappal lapátolta a házát, és az egész falvat betemetéssel fenyegető futóhomokot. A férfi először minden lehetőséget kihasznál a menekülésre, de egyik sem jár sikerrel, s amikor végre alkalma lenne szökni, már ő nem megy el, hanem önszántából visszatér a tölcsér aljára és tovább vállalja az embertelen feladatot. Az özvegyasszony mellett lassan igazi társra, otthonra, értelmes munkára lel és ő is a dűnék “foglyává” válik.
A filmben élő egységként lefestett homoktenger képei lenyűgözőek. Takemitsu varázslatos muzsikája pedig minden képet elvarázsol, élővé tesz, a durva dobszótól egészen az érzéki hangokig, mintha csak a homok sóhajtana.1966-ban Hiroshi Teshigahara a Homok asszonya című filmjéért a legjobb rendező és a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díj jelölést kapott.

További információk

Nemzetiség

japán

Gyártási év

1966

Eredeti cím

Suna no onna

Rendező

Teshigahara, Hiroshi

Főszereplők

Eiji Okada, Hiroko Ito, Kyoko Kishida

Hangsáv

japán

Felirat

angol, magyar

Játékidő

124 perc

Képarány

1,33:1