A Kék Hold Völgye

3.800 Ft

1 készleten

Cikkszám: 1484 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Leírás

Egy kínai reptéren kitör a pánik. Szabadon garázdálkodó rabló hordák tartják rettegésben az embereket, a külföldiek mind menekülni próbálnak, de az utolsó gépre csak öten férnek fel. Egy angol diplomata, forrófejű bátyja, a konzulátus egyik alkalmazottja, egy régész és egy prostituált menekül csak meg a káosztól.
De csak rövid időre lélegezhetnek fel: a repülő ugyanis egyenesen a Himalája felé tart, épp ellenkező irányba, mint ami az eredeti úticéljuk volt. A gépet eltérítették, de nem tudni ki, miért és hová – és ezt soha nem is fogják megtudni, ugyanis a pilóta kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a hóborította tibeti térségben és nem éli túl a becsapódást. Az utasok azonban karcolás nélkül ússzák meg a kalandot.

Hamarosan egy furcsa karaván tűnik fel a távolban – az megmenekült utasokat egy titokzatos, hihetetlenül kellemes klímájú völgybe kísérik, ahol egy idilli, utópisztikus társadalom fogadja a meglepett túlélőket. Ebben a völgyben nem ismerik az erőszakot, a gyűlöletet és a diktatúrát, viszont ismerik a hosszú élet titkát – állítólag egyes falulakók kétszáz évnél is idősebbek…

James Hilton klasszikus utópiájából született a Columbia mindezidáig legköltségesebb produkciója. Frank Capra két és fél éven át forgatta a filmet és a stúdió teljes egy évnyi költségkeretét fordította a megaprodukció készítésére!

Megjegyzés: A borító angol nyelvű !

További információk

Gyártási év

1937

Képarány

1,33:1

Rendező

Capra, Frank

Főszereplők

Jane Wyatt, John Howard, Ronald Colman

Játékidő

128 perc

Hangsáv

angol, német, spanyol

Gyártó

Kultúrbarlang

Nemzetiség

usa

Felirat

magyar + 21 nyelv

Eredeti cím

Lost Horizon