A nagy Gatsby

3.800 Ft

5 készleten

Cikkszám: 1486 Kategóriák: , , Címkék: , ,

Leírás

F. Scott Fitzgerald 1925-ben megjelent klasszikus regényének harmadik filmfeldolgozása már a forgatás előtt sikerre volt ítélve. Az Egyesült államokban szinte mindenki által jól ismert regény alapján a kor legfelkapottabb filmese, A Keresztapa, a Magánbeszélgetés és A Keresztapa 2. fergeteges sikere után körülrajongott Francis Ford Coppola írta, a főszerepet pedig a már akkor is és azóta is élő filmes ikonnak számító Robert Redford kapta!

A nagy Gatsby története a szegény sorból meggazdagodó Jay Gatsby-ről szól, aki vagyonát arra költi, hogy “”bevásárolja magát”” a Long Islandi felső tízezer köreibe, ahol a Gatsby-féle újgazdagokra ferde szemmel néznek a családi jogon generációk óta magukat az elithez soroló sznobok. Jay nem hiúságból próbál bekerülni a felsőbb körökbe, hanem, hogy visszahódítsa szerelme, Daisy Buchanan szívét, aki engedett a pénz és a csillogás csábításának és férjhez ment egy milliomoshoz.

Gatsby történetét, és jellemváltozását legjobb barátja, Nick Carraway szemén keresztül kísérhetjük nyomon.

A nagyszerű klasszikus – amely remek kiegészítője a zseniális regény-eredetinek – két Oscar-díjat is kapott, egyet a legjobb jelmezekért, egyet pedig a legjobb eredeti filmzenéért!

További információk

Gyártási év

1974

Képarány

1,78:1

Rendező

Clayton, Jack

Főszereplők

Karen Black, Mia Farrow, Robert Redford

Játékidő

138 perc

Hangsáv

angol, francia, német, olasz

Gyártó

Kultúrbarlang

Nemzetiség

usa

Felirat

magyar + 16 nyelv

Eredeti cím

The Great Gatsby