A sors kegyeltjei

490 Ft

12 készleten

- +
Cikkszám: 5999546338232 Kategóriák: , , Címkék: , ,

Leírás

A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni – a tenger és a Slack folyó találkozásánál, amely kizárólag dagálykor jön létre.
Az itt lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él, a furcsa, zárt közösség egyik meghatározó családja Bréforték. A burzsoá Van Peteghem família csak nyaranta látogat el a tengerre néző kastélyukba, és a dekadens őrültekből álló kompániájuk örömmel tölti együtt a mindennapjait Bréfortékkal, csak hogy felsőbbrendűségüket bizonygassák. Azonban a két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.
Az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont legújabb filmje abszurd, őrült tempójú vígjáték, amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Fabrice Luchini (Szerelem a hatodikon, Gemma Bovery), az Oscar-díjas Juliette Binoche (Az angol beteg, Sils Maria felhői) és Valeria Bruni Tedeschi (Lépcsőházi történetek, Esélylesők).

További információk

Eredeti cím

Ma Loute

Nemzetiség

francia

Gyártási év

2016

Rendező

Dumont, Bruno

Főszereplők

Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi

Hangsáv

francia

Felirat

magyar

Játékidő

122 perc

Képarány

2,35:1

Gyártó

Mozinet