A szabadság fantomja

2.490 Ft

1 készleten

Cikkszám: 5999554700410 Kategóriák: , , ,

Leírás

Luis BUÑUEL a földig rombolja a burzsoá, polgári konvenciókat ebben a szürrealista gyöngyszemben. A különféle, logikailag össze nem kapcsolódó jeleneteket hagyományos dramaturgiai megoldással fűzik egybe az alkotók: a soron következő jelenetbe mindig az előzőből kilépő szereplő révén jutunk át. A klasszikus történetnek aligha mondható eseménylánc 1814-ben indul a spanyol királyság Napóleon kiűzetését követő – restaurációjával és hamarosan a jelenbe vált át.
A laza történetváz epizodikus darabjai ízekre szedik a polgári világrendet. A cukros bácsitól kapott képeslapokon szereplő építményeket obszcénnak látva botránkoznak meg a szülők az egyik jelenetben. A másikban egy haldokló apját meglátogató nő kártyapartnereivé dohányos szerzetesek lesznek, akik egy konyakra invitálás során szadista vendéglátóik perverziójának lesznek szemtanúi. A vendégváró család az előszobában vécécsészékre ülteti vendégeit, míg az ételt bezárkózva, magányosan kell elfogyasztaniuk.
Egy tökéletesen kigondolt világba becsempészett őrültek, apró, oda nem illő részletek egy alapjaiban kiforgatott, konvencionális társadalmi rendet tesznek nevetségessé.

További információk

Eredeti cím

Le Fantome de la liberté

Nemzetiség

francia, olasz

Gyártási év

1974

Rendező

Bunuel, Luis

Főszereplők

Adriana Asti, Michel Piccoli, Monica Vitti

Hangsáv

francia, magyar

Felirat

magyar

Játékidő

99 perc

Képarány

16:09

Korhatár

16 év