A vörös teknős

1.990 Ft

3 készleten

- +
Cikkszám: 5999546338300 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Ghibli nevéhez olyan kiváló animációs filmek fűződnek, mint a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota és a Szél támad. A stúdió fennállása óta először engedett külföldi alkotót a berkeibe: az Oscar-díjas rövidfilmesnek, Michael Dudok de Wit-nek nyílt lehetősége rá, hogy elkészítse első egészestés alkotását.
Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.
A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert és a legjobb animációs film Oscar-díjára jelölt alkotás kilencévnyi megfeszített munka eredménye. A film produceri feladatait a rendezőként is elismert, legendás Isao Takahata (Szentjánosbogarak sírja, Kaguya hercegnő története, A Yamada család, Pom Poko – A tanukik birodalma) látta el.

További információk

Nemzetiség

japán-francia

Gyártási év

2016

Rendező

Dudok de Wit, Michael

Hangsáv

néma

Felirat

nincs

Játékidő

80 perc

Képarány

1,85:1

Gyártó

Mozinet