Egy erkölcsös éjszaka

1.990 Ft

4 készleten

- +
Cikkszám: 5265417-2 Kategóriák: , , , ,

Leírás

Hogyan varázsol a Mutter a nyilvánosházból finom leánynevelő intézetet a Mama kedvéért, ahol ebben a játékban az ő „pipikéi” vágyott világa jelenhet meg. – Makk Károly a parádés alakításokról, cenzúráról és műhelytitkokról mesél a rendezői kommentárban.

A Szerelem és Macskajáték című filmekhez hasonlóan a századforduló szecessziós világa idéződik fel a Hunyady Sándor A vöröslámpás ház című novellája nyomán készült, tündérien szatirikus filmben. Kelepei, a züllött diák beszállásolja magát egy bordélyházba, és a lányok kedvence lesz. Majd váratlanul megérkezik vidékről idős édesanyja, aki előtt a lányok megpróbálják a látszatot fenntartani.

Gyártó: Dialóg Filmstúdió, Rendező: Makk Károly, Író: Hunyady Sándor, Forgatókönyv: Örkény István, Bacsó Péter, Szereplők: Psota Irén, Makay Margit, Carla Romanelli, Cserhalmi György, Tarján Györgyi, Kiss Mari, Operatőr: Tóth János, Zene: Balassa P. Tamás, Hangmérnök: Réti János, Vágó: Sivó György, Díszlet: Vayer Tamás, Jelmez: Csengey Emőke, Fotó: Markovics Ferenc, Plakátterv: Szyksznian Wanda

Extra tartalmak:
Teljes rendezői kommentár (Makk Károly, Gelencsér Gábor)

További információk

Nemzetiség

magyar

Gyártási év

1977

Rendező

Makk Károly

Főszereplők

Cserhalmi György, Makay Margit, Psota Irén

Hangsáv

magyar

Felirat

angol, magyar

Játékidő

95 perc

Képarány

1,83:1