Akció!

Fábri Zoltán BOX 1

7.990 Ft 6.990 Ft

1 készleten

Cikkszám: 1460-1-1 Kategóriák: , , , , ,

Leírás

5 DVD díszdoboz + 28 oldalas magyar és angol nyelvű füzet képekkel, filmelemzésekkel, leírásokkal.

Digitálisan restaurált hang és kép!

1, Körhinta 1956    90 perc/FF

Pataki elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből, lányát Farkas Sándor egyéni gazdához adja és így egyesítik szomszédos földjeiket. Mari azonban Bíró Mátét, a szövetkezet tagját szereti. Egy vidám vásári mulatságon boldogan keringenek együtt a körhintán, amíg az apai szó vissza nem parancsolja a lányt. Egy lakodalmi mulatságon nyílt összecsapásra kerül sor a két rivális között. Mari bejelenti apjának, hogy Mátét szereti. Apja baltával támad rá, a lány elmenekül otthonról. Máté talál rá, hazaviszi és közli Patakival házassági szándékukat. Az apa kénytelen feladni a harcot.

2,Hannibál tanár úr 1956    88 perc/FF

A tragikomédia főhőse egy jelentéktelen külsejű, apolitikus kisember: Nyúl Béla középiskolai tanár. Hannibál pun hadvezér halálának körülményeiről írott teljesen ártatlan tanulmánya miatt a politikai jobboldal, a fajvédő demagógia támadásának középpontjába kerül, amely végül is halálát okozza.

3, Édes Anna 1958  84 perc/FF

A kis cseléd, Édes Anna mindenesnek szegődik Vizy méltóságosékhoz. Vizyné büszke a jó fogásra az igénytelen, szorgalmas leánnyal, de nem veszi emberszámba. Az asszony unokaöccse megkörnyékezi a lányt, aki hálás a szép szavakért, és enged neki. Amikor állapotos lesz, a fiatalúr otthagyja őt. Anna megaláztatásai végül tragédiába torkollanak.

4,Két félidő a pokolban 1961  120 perc/FF

1944-ben egy ukrán táborban egy csapat munkaszolgálatos barátságos futballmérkőzést játszhat a német katonák válogatottjával Hitler születésnapjának tiszteletére. Csapattagnak lenni kiváltság, hiszen nem kell a bányában dolgozniuk, és rendesen ehetnek. Edzőjüknek Ónodit teszik meg, az egykori csodacsatárt, aki nehezen áll rá, hogy amatőrökkel dolgozzon, végül azonban nincs szíve cserben hagyni társait.

5, Extrák –

Körhinta próbafelvételek / Screen Tests for Merry-Go-Round (1955)

Békekölcsön. Magyar Filmhíradó 1955/39/6. / PeaceLoan. HungarianNewsreel 6/39/1955

Hannibál tanár úr próbafelvételek / Screen Tests for Professor Hannibál(1956)

Hannibál tanár úr előzetes / Trailer to Professor Hannibál(1956)

Rajk László és társai temetése MFH 1956/41/9/ The Funeral of László Rajk and his associates, Hungarian Newsreel 9/41/1956,

Édes Anna próbafelvételek / Screen Tests for Anna (1958)

A Filmarchívum és a Filmlabor kulisszái mögött. Körhinta restaurálás / Behind the scenes of the Film Archive and of the Film Laboratory. The restoration of -Go-Round (2017)

„Repülünk Mari!” ‒ Szabó István Fábri Zoltánról / “We are flying, Mary!” ‒ István Szabó about Zoltán Fábri(2017)

Hősök voltak ‒ Csukás Sándor operatőr Fábri Zoltánról és Szécsényi Ferencről / They were heroes ‒ Sándor Csukás, director of photography, about Zoltán Fábri and Ferenc Szécsényi(2017)

További információk

Gyártási év

2017

Nemzetiség

magyar

Rendező

Fábri Zoltán

Képarány

változó

Felirat

angol / magyar HK

Hangsáv

magyar

Főszereplők

Mezey Mária, Sinkovits Imre, Szabó Ernő, Törőcsik Mari

Játékidő

382

Gyártó

Filmarchívum