Federico Fellini 3 DVD Box

5.990 Ft

8 készleten

Cikkszám: 5999886090128-1 Kategóriák: , , ,

Leírás

A doboz tartalma ( A filmek külön is megvásárolhatóak!)

  1. AZ ÉDES ÉLET 1960 (felújított kópia!)  167 perc – A Cannes-i Aranypálmával és az Oscar-díjjal kitüntetett Édes élet éles támadások célpontjává vált. A pápa nyilvánosan elítélte a filmet éppúgy, mint a polgári sajtó. Mindez az erőteljes társadalomkritikának köszönhető, amely áthatja a film minden kockáját.A feldúlt hangú kritikák ellenére – vagy éppen azért – a film óriási sikert aratott. Epizódokból építkezik, az egyes részeket a főhős, Marcello alakja köti össze. Címe fogalommá vált: a szépség, a szerelem, az elzüllés, a bomlás folyamatának szimbólumává.
  2. A NŐK VÁROSA 1980   133 perc -“Egy görög mitológiatanár a főszereplő, aki egyszer csak rádöbben, hogy a körülötte élő lányok, asszonyok, már csöppet sem hasonlítanak az örök típushoz: Minervához, Junóhoz, Dianához… Furcsa utazásra indul, s mindinkább meggyőződik arról, hogy értékrendszere már nem felel meg a valóságnak” – vallotta Fellini e filmjéről, amelyben korábbi művei nőalakjai jelennek meg nagy vízióban, fellinis látványvilágban és fantáziával.
  3. A HOLD HANGJAI 1990  115 perc- Egy olasz kisvárosban Salvini, a költő ábrándozik és álmodozik, a hold hangját hallva járja az éjszakákat és a nappalokat. Különböző emberekkel találkozik, akik színes kavalkádot alkotnak körülötte, legyenek kukkolók, szépségkirálynők, tévések, politikusok, táncoló fiatalok. Ő közben válaszokat keres, és persze a szerelmét, az emberek pedig még a holdat is képesek lehozni az égről. Ahogy azt már megszokhattuk a nagy olasz mestertől, Federico Fellini most is pillanatok alatt képes elvarázsolni bennünket. Cirkuszba illő kavalkádba sodor, megnevettet és megsirat, gyönyörű pillanatokat mutat jellegzetes, különc karaktereivel. 1990-es filmjének főszerepében Roberto Benigni látható.

 

További információk

Nemzetiség

olasz

Gyártási év

2018

Rendező

Fellini, Federico

Főszereplők

Marcello Mastroianni, Roberto Benigni

Hangsáv

magyar, olasz

Felirat

magyar

Játékidő

415 perc

Képarány

1,85:1