Jupiter holdja

1.990 Ft

1 készleten

Leírás

A Kultúrbarlang Ars Longa Mesterfilmek sorozatának 21. darabja

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.

EXTRÁK: Így készült-angol felirattal is / WERK klipek

A Jupiter holdját Norvégia elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, Haugesundban a nemzetközi zsűri az Ökumenikus Filmdíjjal tüntette ki, indoklásuk szerint “eredeti, ambiciózus és egzisztencialista alkotás” született. A szakmai ítészek mellett a diákzsűri is a magyar filmet díjazta Haugesundban.
A párizsi Forum des Images-ban immár 23. alkalommal megrendezett L’Etrange filmfesztivál fődíjával jutalmazta Mundruczó Kornél alkotását szeptember közepén.
A belgiumi Ostende filmfesztiválján a magyar rendező csillagot kapott, olyan világhírű alkotók nyomdokaiba lépve, mint Charlotte Rampling, Mathias Shoenaerts és a Dardenne-fivérek.

Ugyanezen a fesztiválon a Jupiter holdja operatőrét is díjazták.
Rév Marcellt az operatőrök legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztiválján, a macedóniai Bitolában is elismerték: a szakmai zsűri a Jupiter holdja operatőrét tüntette ki az Arany Kamera 300 fődíjjal, az indoklásban kiemelve Rév Marcell “megdöbbentő vizuális energiáját és kitűnő kreativitását”.
Grúziában a Batumiban megrendezett nemzetközi filmfesztiválon szeptember végén pedig a Jupiter holdjában nyújtott alakításáért Merab Ninidze nyerte a legjobb színész díját.

 

További információk

Nemzetiség

magyar

Gyártási év

2017

Rendező

Mundruczó Kornél

Főszereplők

Cserhalmi György, Jéger Zsombor, Merab Ninidze

Hangsáv

magyar

Felirat

angol, magyar

Játékidő

123 perc

Képarány

2,35:1

Gyártó

Kultúrbarlang

Korhatár

16 év