Koyaanisqatsi / Powaqqatsi 2 DVD

5.490 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 1119-1-1-1 Kategóriák: , , , ,

Leírás

A kiadvány import termék, átmeneti készlethiány előfordulhat!

1 DVD- Koyaanisqatsi 86 perc

Zene:Philip Glass

A dialógusok és valódi cselekmény nélküli film máshol még soha nem látott perspektívából mutatja meg a természet csodáit, a felhőket, a viharokat, a naplementét és az éjszaka fényeit, hol lassítva, hol felgyorsítva az eseményeket, majd az ember alkotta létesítmények művészien fényképezett részleteiben gyönyörködhet a néző, a milliós nagyvárosok forgatagában, a szinte néptelen sivatagok látványában, a különböző népcsoportokhoz tartozó emberi arcokban, de láthatunk balettszerűen mozgó gyártósoron dolgozó robotokat, az ipar képeit, és láthatjuk az emberi pusztítás nyomait is.
Koyaanisqatsi hopi nyelven annyit jelent: egyensúlyából kibillent világ – kizökkent világ.
Reggio filmje hol megnyugtatja a nézőt, hol csodálkozásra készteti, de mindenképpen gondolkodásra serkent. Célja, hogy meglássuk a világ hétköznapi csodáit, és megértsük, hogy milyen veszélyek fenyegetik változó világunkat, ha az embernek köszönhetően kibillen a kényes egyensúly!

2 DVD-Powaqqatsi  99 perc

Zene:Philip Glass

Godfrey Reggio a filmjét különleges koncepció alapján forgatta: hősök, szereplők és párbeszéd nélkül. A párbeszédek helyett zenét hallhatunk a film elejétől a végéig, olyan zenét, ami a világ minden tájának muzsikáját magában foglalja. A karakterek helyett pedig dokumentumfilm szerű felvételek rögzítik azokat az eseménysorokat, amelyek az emberiség történelmének és kultúrájának bemutatásához szükséges. A pár évvel ezelőtt nagy sikerrel a mozikban játszott Baraka című film elődjének is tekinthető alkotás méltó módon mutatja be az emberiség egyetemességét.

 

További információk

Nemzetiség

usa

Rendező

Reggio, Godfrey

Gyártási év

1983, 1988

Játékidő

86 perc, 99 perc

Hangsáv

csak zenei aláfestés

Felirat

angol

Képarány

1,85:1

Gyártó

Kultúrbarlang