Liversing: 1967- Magnetic Depths And Electric Heights LP

5.900 Ft

1 készleten

Cikkszám: 5991315912032-1 Kategóriák: ,

Leírás

A hattagú Liversing zenekar frenetikusan játszotta Beatles együttes dalait, ezért is nevezték el őket “Kis Beatlesnek”. A későbbiekben szintén ők játszották elsőklént a brit és amerikai progresszív beat előadóktól mint a Yardbirds, a Them, a Pretty Things, no és a Rolling Stones számokat. A zenekar gitárosa Szendrődi Zsolt volt az egyetlen aki tagja volt a csapatnak 1968 őszéig. 1967-ben a Liversing tagja volt a későbbi Syrius billentyűs Pataki Laci, valamint a Demjén testvérek, Rózsi és a Százlábú.

2007. januárjában megjelentek a zenekar 1967-ben rögzített felvételei. Ezeken már egy átalakult Liversing játszik, mely 1967 januárjában csak úgy juthatott el a Magyar Rádió stúdiójába, hogy ? a kor követelményeinek megfelelően ? Vietnamról szóló szövegeket írt. Szendrődiék két pol-beat dal mellett egy gyors számot is felvettek a farmerviselésről (Más dolgába). A “beilleszkedési akció” azonban kudarccal végződött: a dalokat így sem játszották a rádióban. Az év folyamán két táncdalt vehettek kislemezre ? Koncz Zsuzsát és Máté Pétert kísérve, szerencsére saját hangszerelésükkel.

1968 elején Demjén Ferenc érkezett az együttesbe, aki énekesnek bátyját, Istvánt hozta. A legszélesebb közönség előtt az 1968-as Táncdalfesztiválon léphettek fel, ahol két énekesnőt, Mátrai Zsuzsát (Könyörögni nem fogok) és Nagy Évát (Ez az utolsó randevúnk) kísérhettek. Azonban továbbra sem sikerült a körön belülre kerülniük, mondvacsinált indokkal hónapokig nem koncertezhettek, és továbbra is zárva maradt előttük a lemezgyár, a televízió és a rádió kapuja.

Utoljára 1968 novemberében léptek fel, majd a tagok egy része külföldre távozott. A Magnetic Depths and Electric Heights című Liversing LP viszont még az 1967-es évet dokumentálja.

A. oldal

1. Szignál (Nazz Are Blue) (Dreja-McCarty-Beck-Relf-Samwell-Smith)
2. She’s Not There (Argent)
3. Meglátlak téged (Varga)
4. NSU (Bruce)
5. Purple Haze (Hendrix)
6. Improvisation (Szendrődi, Varga)
7. Inside Looking Out (Lomax-Lomax-Burdon-Chandler)

B. oldal

1. Más dolgába (Szendrődi, Varga)
2. FA 26-32 (Szendrődi, Varga)
3. Psychotic Reaction (Atkinson-Byrne-Chaney-Ellner-Michalski)
4. Love Potion No. 9. (Leiber-Stoller)
5. Foxy Lady (Hendrix)