Akció!

Szegő András: Csillagvizsgáló

2.800 Ft 1.500 Ft

9 készleten

- +
Cikkszám: 9789633412176 Kategóriák: , , , Címkék: , ,

Leírás

Central könyvek

250 oldal

A méltán népszerű újságíró, Szegő András, a Nők Lapjába készített hosszú interjúit gyűjtötte össze ebben a könyvben. Zorán mellett olyan kiválóságok szerepelnek a kötetben mint: Bródy János, Presser Gábor, Koncz Zsuzsa, Dés László, Szörényi Levente, de olvashatunk interjút Plácido Domingótol, Kocsis Zoltántól vagy Fischer Ádámtól is.

“Az újságírásra igaz talán leginkább a Voltaire-i gondolat, mely szerint egy ember jobban megítélhető a kérdései, mint feleletei alapján. Jól, jót, jókor csak akkor kérdez az újságíró, ha valóban érdekli is a válasz. Talán ez az őszinte nyitottság lehet a kulcs ahhoz, hogy kialakuljon a bizalom, mely megnyitja az interjúalanyt, és megérkezzenek az igazi válaszok.
Szegő Andris interjúiban ez az őszinte, meghitt, bizalmi légkör mindig tetten érhető. Híres arról, hogy munka közben soha nem jegyzetel, nem használ diktafont, csak a beszélgetőpartnerére és az érzéseire figyel. Az sem feltétlenül szükséges számára, hogy alaposan ismerje az interjúalanyt. Neki a valós találkozás a lényeg. Ahogy az egyik írásában fogalmaz: Hol is találkozzunk? Nem teljesen mindegy?! Csak találkozhassunk, lehessünk együtt!”