Templom a dombon

490 Ft

11 készleten

- +
Cikkszám: 5999546337013 Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Dubrovnik és Montenegró között félúton, a bosnyák hegyek ölelésében fekszik a soknemzetiségű Trebinje. Amikor Marko, a fiatal katona eltávozást kap a frontról, néhány napra hazatér városába az apjához, a barátnőjéhez és a legjobb barátjához. A háború elől a bájos kisváros sem nyújt menedéket: hirtelen és értelmetlenül tör felszínre az erőszak, amikor három katona rátámad egy békés muszlim boltosra, Harisra. Marko az egyetlen, aki a közbeavatkozik, így megmenti az árus életét, viszont ezért súlyos árat fizet.
Az egykori barátok és ellenségek sorsa tizenkét évvel később ismét összefonódik, a háború soha be nem gyógyult sebei újra felszakadnak. Pattanásig feszült helyzetben kell mindannyiuknak meghozniuk a döntést: bosszút állnak-e a múltbéli sérelmekért, vagy megteszik az első lépést a megbocsátás felé.
A bravúrosan megszerkesztett és egy thriller feszültségével elkészített Templom a dombon sok nézőpontból keres arra választ, hogy van-e értelme jót tenni az életben, és túl tudunk-e lépni az évtizedes, vagy akár ezeréves ellentéteken.

 

További információk

Rendező

Golubovic, Srdan

Főszereplők

Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac

Gyártási év

2013

Képarány

1,85:1

Játékidő

112 perc

Hangsáv

horvát, szerb

Felirat

magyar

Eredeti cím

Krugovi

Gyártó

Kultúrbarlang

Nemzetiség

szerb