uristen@menny.hu

1.990 Ft

Cikkszám: 1174 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

A rendezők:

Kálmánchelyi Zoltán, Stefanovics Angéla, Végh Zsolt

A filmek:

1, uristen@menny.hu
(1999, kisjátékfilm, színes, 22 perc)

Filmünk Isten földi kalandjairól szól. Az Úr kilép a mennyország kapuján, a huzat becsapja az ajtót, erre ő ijedtében leejti a kulcsot a Földre. Mit van mit tenni, le kell érte menni…

A történet itt és most játszódik, kis Hazánkban, ahol még az Isten sem tud kiigazodni. Az ötletet egyikünk álma adta, amelyben Isten úgy néz ki, mint egy normális, hétköznapi ember. És miért ne elevenedhetne meg ez az álom, hogy Isten itt jár közöttünk, akár a barátunk is lehet, elszív velünk egy jó cigit…

2, Legkisebb film a legnagyobb magyarról…
(2001, rövidfilm, színes, 32 perc)

Széchenyi-film a Hídember tövében.

Az uristen@menny.hu három rendezője pénzhiány miatt mosógéppel kezd forgatni, mert a képnek mozogni kell – amit az arra járó Jancsó Miklós is élénken helyesel. A producer gazdagodik (Scherer Péter kíváló alakítása), a legmagasabb magyar (Mucsi Zoltán) pedig Rákóczi-nak öltöztetve (csak 500 Ft-os volt az alkotóknál) próbál instrukciókat adni a népnek.

Hejj, az Úrnak kétezeregyedik éviben
Az Millenniomnak ünneplésiben
Összetanakodék hejj, a három legény
Abbúl is az eggyik leány vót a szegény

Fejér lillomszál kinyíllott hajnalra
Hejj, a három betyár kifordút a strandra
Kifordút a strandra pokróccal kezíbe
Hogy a film témája meglegyen ebídre

Hejj, a három zsivány mit forgat fejibe
Térűnek fordúnak láncos híd tövibe
Láncos hídnak töve kűoroszlán rajta
Hejj, a három zsivány nem ijedős fajta

Áradt Duna partján ázott galamb verdes
Hejj, a három csibész sorsa be keserves
Oly messze a Duna két partja egymástúl
Oly messze a filmjük a megvalósulástúl
(nem részlet a filmből)

3, Öszödik Pecsét
(színes magyar ál-dokumentum film, 30 perc, 2007)

Az uristen@menny.hu és a Libiomfi című filmek alkotói egy skandináv áldokumentumfilmben tárják föl a rejtett összefüggéseket Mona Lisa mosolya, Nostradamus titka, és az öszödi beszéd között.

„Ugyanúgy indult ez a nap is, mint a többi nap Belorussziában. A tavasz első sugarai átmelegítették az ünnepi készülődés hangulatát. 1953. február 21-ét írunk. Egy belorussziai falucska, Priccs, a Szent Konsztantyin rend ortodox iskolájának másodikosai a szokásos keresztény jelmezbálra készülnek…”

Így kezdődik az Öszödik Pecsét (Osodi kod) című skandináv dokumentumfilm, melyben megismerünk egy félkezű kisfiút, Vlagyimir Gyurcsát, aki az ortodox jelmezbálon Mona Lisának öltözött, nagybátyját Vlagyimir Viktorovot, akinek a fedőtevékenysége KGB ügynök, de titokban művészettörténész, találkozhatunk Nostradamus vetélytársával, Puszredamusszal, a huncut Mona Lisával, és a fénysebességgel festő Leonardoval. Megtudhatjuk, hogy az öszödi beszéd egy kódnyelv, hogy Bill Clinton kettős ügynök volt, és hogy a vekker-mécses-zászló egy ősi szabadkőműves játék. És végül választ kapunk arra a kérdésre is, hogy van-e Isten. A Filmben Inge Höngeborg, skandináv Mona Lisa kutató kalauzol minket.

További információk

Képarány

1,78:1

Rendező

Több rendező

Főszereplők

Csányi Sándor, Mucsi Zoltán, Scherer Péter

Gyártási év

2007

Játékidő

140 perc

Nemzetiség

magyar

Felirat

nincs

Hangsáv

magyar

Gyártó

Kultúrbarlang