A határozat

2.300 Ft

1 készleten

Cikkszám: 1111 Kategóriák: , , Címkék: , ,

Leírás

BBS sorozat 7

1, A HATÁROZAT 1972 100 perc fekete-fehér ( Rendezte Gazdag Gyula és Ember Judit )

A felcsúti termelőszövetkezet elnökének lemondatása körüli izgalmas viták fontos társadalmi kérdéseket érintenek, és tanulságul szolgálnak arra, hogy még sokat kell tenni a közéleti demokrácia, az egyszemélyi vezetés felelőssége és a nyereséges gazdálkodás lényeges szempontjainak összehangolása érdekében. ( A film 1972-ben készült, 1983-ban mutatták be.)

(MNFA)

A film a tsz-demokrácia kérdéseivel foglalkozik egy olyan esetet vizsgálva, amikor a tagság véleménye ellenszegül az elnök leváltására hozott határozatnak. A határozat végrehajtására irányuló kísérlet eseménysorában, az érintettek viselkedésében egy rendkívül kiélezett helyzetben kerülünk szembe a demokrácia kérdéseivel.
(BBS Katalógus 1961-91)

1, A VÁLOGATÁS 1970 40 perc fekete-fehér ( Rendezte Gazdag Gyula )
Egy ipari nagyüzem KISZ-szervezete rádióközlemény útján beat-zenekart keres azzal a céllal, hogy sikerüljön együtt tartania fiataljait. A riportfilm tény- és folyamatrögzítő objektivitással voltaképpen egy köznapi jelenség megörökítéseként indul. Az események alakulása azonban a jelenség bonyolultabb ellentmondásosságának föltárását tette szükségessé: a megfelelő zenekar kiválasztásának folyamata, cél- és szempontrendszere átrendeződött, az eredeti törekvés helyét a formális és funkciótlan követelmények halmaza foglalta el. Ezek szubjektív és szervezeti hátterét teszik szemléletessé a válogatás lebonyolítóinak megnyilatkozásai.

További információk

Gyártási év

1970

Képarány

1,33:1

Rendező

Ember Judit, Gazdag Gyula

Játékidő

100 + 40 perc

Hangsáv

magyar

Nemzetiség

magyar

Felirat

angol

Gyártó

BBS

Érdekelhetnek még…